X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bucătăria moldovenească: Conserve de casă

22 aug. 2020,, 17:30   Externe
4202 0

Din vechime moldovenii îşi fac rezerve de produse alimentare prin diferite metode şi procedee: uscare, conservare, murare, congelare, etc.

Cel mai frecvent se fac rezerve de legume şi fructe. Legumele şi fructele pentru conservare trebuie să fie cît mai proaspete, fragede. Fructele pentru compoturi, sucuri şi dulceţuri trebuie să fie bine coapte şi tari.

Legume conservate:

Mazăre verde: Se alege mazărea tînără, se spală şi se pune la fiert direct în apa clocotită, nu se pune sare la început, ci se adaugă după ce mazărea a fiert pe jumătate, se strecoară boabele, se aşează în borcane, în apa în care au fiert boabele, se adaugă salicilat (la patru borcane un gram de salicilat). Se închid borcanele ermetic, se acoperă cu ceva gros (pătură) şi se lasă pînă se răcesc, se păstrează la loc răcoros.

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?