X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Alimentul care ţine răceala departe

15 oct. 2020,, 03:32   Externe
15453 0

După o anumită vîrstă, majoritatea medicilor se retrag din domeniul medical. Însă, la 94 de ani, Murray Grossan profesează ca medic ORL.

În fiecare zi este înconjurat de medici specialiști, dar Grossan a reușit cumva să țină răceala și gripa la distanță timp de 10 ani.

“Am avut o expunere constantă la răceli, gripă și alți viruși, ca parte a serviciului meu”, spune Grossan. “Mulți medici construiesc o rezistență din cauza acestei expuneri”.

Dar Grossan face un singur lucru în fiecare zi: El mănîncă iaurt.

“Bacteriile vii (de exemplu, specii de Lactobacili) interacționează cu microbii din intestin”, explică Steve Bowers în cartea sa “Secretele celor mai sănătoși oameni din lume”.


În realitate, probioticele sînt microbi – bacterii benefice care protejează sănătatea dacă sînt consumate în cantități mari. Dar cei 100 de miliarde de microbi care trăiesc în intestinul gros fac multe lucruri bune pentru tine.

De exemplu, procesează fibrele indigestibile și contribuie la menținerea obișnuită a funcțiilor intestinale. Produc un număr de vitamine – B6, B12 și K2 – și ajută la absorbția mineralelor – fier, calciu și magneziu. De asemenea, ajută și la îndepărtarea bacteriilor rănite, cum ar fi Salmonella și E. Coli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?