Ce boli declanșează zahărul

Ce boli declanșează zahărul

Zahărul declanșează boli de inimă și vasculare, au constatat oamenii de știință americani de la Centrul National pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Raportul cu privire la un nou studiu a fost publicat în revista științifică a American Medical Association (JAMA).

"Sîntem convinși că persoanele care au primit un sfert din aportul caloric zilnic de la zahărul adăugat la băuturi și alimente, prezintă un risc de trei ori mai mare de a muri de boli cardiovasculare decît cei care nu sînt interesați de dulce", - spune liderul echipei Dr. Kuan Yang.

Reamintim, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă utilizarea zilnocă a nu mai mult de 10 %  calorii dulci. Pentru bărbații adulți aceasta este de aproximativ 70 de grame de zahăr, iar pentru femei - 50 g ( 10-12 de bucăți sau lingurițe "rase" de zahăr). Pentru cei care doresc să piardă în greutate, rata ar trebui să fie și mai mică.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load