Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fugarul Șor deține a treia cetățenie

16 mai. 10:50   Politică
2297 1

Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a confirmat că oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a primit cetățenia Federației Ruse la începutul anului 2024, anunță Noi.md

Potrivit lui, Ilan Șor deține, în prezent, trei cetățenii – cea a Republicii Moldova, cea a Israelului și ce a Federației Ruse.

„Din informațiile operative, noi am cunoscut că Ilan Șor deține cetățenia Federației Ruse încă la începutul anului, mai exact din ianuarie. Fiind anunțat în căutare internațională, cu această informație a fost completată baza de date. În Republica Moldova este aprobată legea cu privire la dublă cetățenie, adică cetățenii ar putea să dețină nu mai mult de 2 cetățenii. Constatăm acum că, de facto, Ilan Șor este cetățean al trei state”, a declarat Viorel Țentiu pentru TRM.

Șeful Interpol Moldova a precizat că, avînd în vedere că Șor a primit cetățenia Rusiei, este puțin probabil ca Moscova să decidă să-l extrădeze pe Șor în Republica Moldova.

„Avînd în vedere că este și cetățean al Federației Ruse, conform procedurilor internaționale, nici un stat nu-și extrădează proprii cetățeni. Faptul că el a părăsit statul Israel pe 25 februarie și de atunci nu a mai revenit, devin niște acțiuni clare în acțiunile sale”, a mai declarat Viorel Țentiu.


Contactat pentru o reacție, șeful de Cabinet al președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel a declarat că va reveni cu o reacție mai tîrziu.

Noi.md amintește, controversatul om de afaceri Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019, odată cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Curtea de Apel l-a condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei.

7
0
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?