X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Andrei Năstase: „Ambasadorul Republicii Moldova ar fi trebuit să participe la inaugurarea lui Vladimir Putin”

11 mai. 10:30   Politică
4830 2

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia ar fi trebuit să participe la inaugurarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

O astfel de opinie a exprimat Andrei Năstase, jurist, fost vicepremier și ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, relatează Noi.md.

El a spus că, indiferent ce spune președintele Franței, cancelarul Germaniei sau alți lideri europeni importanți despre Rusia, președintele Moldovei ar trebui să aibă grijă de relațiile Moldovei cu toate țările din lume, inclusiv cu Rusia, unde trăiesc astăzi peste 150.000 de cetățeni moldoveni.

Andrei Năstase a atras atenția asupra faptului că, începînd cu anul 2016, a fost singurul lider politic din spectrul politic de dreapta care a plecat în Rusia pentru a se întîlni cu concetățenii noștri.

„Trebuie să facem acest lucru, să dezvoltăm relațiile cu Rusia în interesul Republicii Moldova. Nu în interesul Rusiei, al președintelui rus sau în interesul poporului rus, ci în interesul Republicii Moldova", a subliniat el.

Fostul vicepremier și ministru de interne al Moldovei a mai spus că încă înainte de războiul din Ucraina, cînd contractul Moldovei de furnizare a gazelor cu Gazprom a expirat, el a spus că la Moscova trebuie trimis pentru a negocia contractul privind gazele nu vicepremierul Andrei Spinu, ci acolo trebuie să meargă fie președintele, fie prim-ministrul Moldovei. La acel moment, funcția de prim-ministru o deținea Natalia Gavrilița.

„Am insistat atunci ca prim-ministrul Natalia Gavrilița să meargă la Moscova pentru negocierile privind gazele, dacă președintele Maia Sandu nu vrea să facă acest lucru, să trimită măcar prim-ministrul acolo. De ce? Pentru că mai important decît reputația ta, mai important decît ratingul tău, mai important decît viitorul tău este viitorul statului tău, al țării tale, al concetățenilor tăi, care te-au ales, pentru ca președintele să rezolve problemele acestei națiuni, problemele acestui stat, problemele acestei populații, ale acestui popor", a declarat Andrei Năstase.

În acest context, el a subliniat că ambasadorul Moldovei în Rusia ar fi trebuit să participe la inaugurarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Nu știu dacă a fost sau nu acolo. Pentru că nu l-am urmărit. Dacă nu a fost - nu este treaba mea să judec asta. Nu voi discuta acum despre acțiunile președintelui, pentru că nu-mi plac multe din ceea ce face, nu sînt de acord cu multe lucruri", a declarat avocatul, fost vicepremier și ministru de Interne al Republicii Moldova.

62
1
0
4
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?